Over ons

Sinds de laatste editie van de Keizer Karelregatta is er in Nijmegen geen roeiwedstrijd meer georganiseerd voor heel roeiend Nederland. Het vaarwater van Phocas was daar, als belangrijke ader voor het binnenvaartsverkeer, niet meer geschikt voor. Met het project; Ruimte voor de Waal, de opening van de Spiegelwaal en de aanstaande verhuizing van de N.S.R.V. Phocas naar deze gloednieuwe nevengeul is er weer zicht op een Nijmeegse competitiewedstrijd.

Vandaar dat op 28 oktober de eerste trial editie van de Traianus Regatta georganiseerd werd. Deze wedstrijd, bestaande uit twee afstanden en gevaren als tijdswedstrijd was onderdeel van de Najaarsbokaal.

31 Maart 2018, zal de Traianus Regatta onderdeel zijn van de NOOC-bokaal voor eerstejaars C4+’en, en is daarmee een volwaardige competitiewedstrijd. De finish, onder de iconische Waalbrug is tevens de locatie van het gloednieuwe Watersportcentrum Nijmegen. Er zal een 2 kilometer en een 500 meter verroeid worden. Volgend jaar zal de 500 meter verruild worden voor 1 kilometer met keerbrug. Deze zal aankomende editie door een beperkt aantal ploegen als trial verroeid worden gedurende de pauze. Het al zeker de moeite waard zijn deze races te observeren en eventueel tactiek te bepalen voor volgende editie.

Op de kant kan men genieten van een hapje en een drankje, een bezoekje wagen aan het centrum van Nijmegen, of een wandeling maken over het Stadseiland Veur Lent, wat als Natura 2000-gebied een mooi stukje natuur is met uitzicht op de Nijmeegse skyline.

De Traianus Regatta Commissie nodigt iedereen die interesse heeft van harte uit om op 31 maart af te reizen naar Nijmegen-Noord en de Traianus Regatta van dichtbij mee te maken.
Op deze pagina kunt u het laatste nieuws omtrent de wedstrijd volgen.

Met vriendelijke groet namens de organisatie van de Traianus Regattta,

Sophie Tooten, voorzitter Traianus Regatta Commissie
https://www.facebook.com/TraianusCommissie/