Over ons

Sinds de laatste editie van de Keizer Karelregatta is er in Nijmegen geen roeiwedstrijd meer georganiseerd voor heel roeiend Nederland. Het Maas-Waalkanaal van Phocas was daar, als belangrijke ader voor het binnenvaartsverkeer, niet meer geschikt voor. Met het project; Ruimte voor de Waal, de opening van de Spiegelwaal en de aanstaande verhuizing van de N.S.R.V. Phocas naar deze gloednieuwe nevengeul is er weer ruimte voor een Nijmeegse competitiewedstrijd.

Vandaar dat op 28 oktober 2017 de eerste trial editie van de Traianus Regatta georganiseerd werd. Deze wedstrijd, bestaande uit twee afstanden en gevaren als tijdswedstrijd was onderdeel van de Najaarsbokaal.

18 april 2020 is het alweer tijd voor de derde editie van de Traianus Regatta, als onderdeel van de NOOC-bokaal voor eerstejaars C4+’en. De finish, onder de iconische Waalbrug is tevens de locatie van ons gloednieuwe Watersportcentrum Nijmegen. De wedstrijd wordt verroeid over de afstanden: 2 kilometer en 500 meter . 

Op de kant kan men genieten van een hapje en een drankje, een bezoekje wagen aan het centrum van Nijmegen, of een wandeling maken over het Stadseiland Veur Lent.

De Traianus Regatta Commissie nodigt iedereen die interesse heeft van harte uit om op 18 april af te reizen naar Nijmegen-Noord en de Traianus Regatta van dichtbij mee te maken.
Op deze pagina kunt u het laatste nieuws omtrent de wedstrijd volgen.

Met vriendelijke groet namens de organisatie van de Traianus Regatta,

Glennys Govaerts, Secretaris der Traianus Regatta